Här kommer det att komma in färska bilder på Andromeda Feoktista.
Vi kallar henne för "lilla skruttan".

Hon skulle ha blivit vår nya avelshona, men det visade sig att hon har svansknick och kan inte avlas på.
Andromeda ägs tillsammans med Anna Ingvarsdotter som har S*XIWAC's uppfödning.


Lite historia

Enligt grekisk mytologi var Andromeda en prinsessa, dotter till Kefeus och Kassiopeia. Andromeda kedjades fast vid en klippa för att offras till ett havsmonster som straff för sin mors fåfänga. Andromeda räddades dock av Perseus som sedan blev hennes make, och efter sin död fick hon sin plats på himlavalvet.

Andromeda (på latin: Andromeda, och i genitivform: Andromedae) är även en stjärnbild på norra stjärnhimlen. Andromeda förkortas AND.

 

S*Dennijennis Andromeda Feoktista

Här är lite bilder på henne tagna under hennes första vecka. När hon flyttade in till oss så var det som hon inte bott någon annanstans. Hon ägde helt lägenheten.

Gustav var den första som hälsade henne välkommen, Harald var väldigt nyfiken men också lite rädd. Hon var ju så busig och hade så mycket spring i benen. Nu när det gått en vecka så busar han med henne för fullt.

"Drottningen" Silvia har börjat så smått att acceptera henne. Nu så lägger hon inte öronen åt sidan och fräser det första hon gör när hon får syn på henne, utan kan titta på henne lungt och stilla, men kommer hon för nära så måste man fräsa lite för att visa vem det är som bestämmer.

Eftersom det visade sig att Andromeda har svansknick så kunde jag inte använda henne till avel, vilket jag tycker är synd för hon är en superhärlig katt.

Jag hittade ett nytt hem till henne där hon kan utvecklas bättre än här hos mig, där hon alltid var längst ner på rang skalan.

Här har jag fått härliga bilder från Andromedas nya familj, soff mys som bara en katt klarar av.
Måste hålla koll på att husse och matte gör rätt när de sitter vid datorn. Sedan kan man alltid försöka fånga den svåra musen som far fram och tillbaka över skärmen.....

Hålla koll på omgivningarna genom fönstret

 

fdc Mera soffmys med min kompis Gizan
Ännu en sovbild på en skönt sovande kisse